Як заговорити англійською за 2 місяці не виїзджаючи за кордон

Скажіть чесно, чи хотіли б ви вже через два місяці розмовляти англійською мовою?Звучить як щось нереальне, правда? Проте, лінгвісти довели, що це можливо. Звичайно, щоб вивчити мову досконало, може і життя не вистачити. Щоб спілкуватись на професійному рівні, теж необхідно декілька років поглибленно вивчати мову. Проте, щоб розмовляти англійською у побутових ситуаціях (при знайомстві, у ресторані, готелі, аеропорту, супермаркеті), - багато часу не знадобиться. Потрібен лише новий підхід до вивчення мови - цікавий, послідовний і ефективний.
Існує багато стереотипів і страхів, які заважають заговорити англійською мовою за короткий час. Думаючи, що мову потрібно вивчати декілька років, обов'язково знати величезну кількість слів, зазубрювати на пам'ять правила, багато читати і робити вправи по граматиці, у багатьох людей формується хибне переконання, що заговорити мовою неможливо.
І дійсно, з таким підходом вивчити англійську просто нереально, адже, як правило, мотивація дуже швидко згасає, тому що нікому не хочеться вчити щось роками, погодьтесь!

Насправді, для володіння мовою на РОЗМОВНОМУ рівні, так щоб вас зрозуміли і також щоб ви могли висловити свою думку, розповісти про себе, познайомитись, поспілкуватись по телефону чи відправитись у подорож, достатньо і 2-х місяців інтенсивного вивчення.

Отож, ділюся секретами того, як можна швидко і впевнено заговорити англійською за 2 місяці:
1
Визначте для чого вам потрібна англійська, який ви бажаєте отримати результат і на коли потрібні знання мови. Також, важливо розуміти де і з ким ви будете розмовляти англійською коли вивчите її. Якщо мова потрібна для подорожей, то в першу чергу необхідно звернути увагу на лексику і теми, які найчастіше використовуються в побуті, на вулиці, в магазині, ресторанах, аеропортах і т.д. Якщо ж ваша мета - вивчити англійську для бізнесу, тоді потрібно звернути увагу на етикет ділових зустрічей, теми, які обговорюються під час співбесід і бізнес переговорів.
2
Виділіть на вивчення англійської мови хоча б 40 хв.-1 годину в день протягом 2-х місяців. Систематичність і послідовність є основними складовими успіху. Одного чи двох занять на тиждень не достатньо для отримання результату. Розставте пріоритети! Якщо дійсно є бажання вільно розмовляти англійською і в цьому є необхідність, то потрібно і знайти час.
3
Для прослуховування і проговорювання вголос, використовуйте правильно підібрані навчальні матеріали виключно англійською мовою (аудіо, відео і пісні). Поетапно, прослуховуючи аудіо (дивлячись текст) і пісні (зі словами) щодня, ви побачите що з кожним днем розуміти англійську на слух стане легше і, відповідно, повторювати те, що почули також. Згадайте як діти вивчають мову. Вони слухають мову декілька років і через деякий час просто повторюють те, що почули. А головне - у них немає страху зробити помилку. Ось цій якості потрібно навчитись у дітей.
4
Створіть англомовне середовище у себе вдома. Максимально оточіть себе англійською: мобільний телефон налаштуйте на англійську мову, слухайте музику, дивіться новини, та переглядайте відео лише англійською. Ви запитаєте: А де ж книги? Коли їх читати? - Я не рекомендую читати книги до того моменту, поки ви не почнете вільно спілкуватись, оскільки читання книг не дає практичного навику спілкування. Для того щоб вільно розмовляти, потрібно вчити живу мову, таку якою спілкуються носії.
5
Дивіться фільми та серіали англійською мовою з субтитрами. Це також одна із найкращих практик живої мови для розвитку навичок спілкування. Важливо підбирати серіали і фільми з простими побутовими сценами, які зрозумілі вам на 80-85%. Якщо ж відчуваєте, що ще не маєте достатнього розуміння, потрібно більш ретельно пропрацювати з аудіо курсом. Коли відчуєте, що вже добре розумієте англійську на слух, від субтитрів слід відмовитися.
6
Спілкуйтеся з носіями мови. Починаючи вже з перших кроків вивчення, знайомтесь з носіями мови. Якщо ви вже проживаєте у мовному середовищі, то подумайте де найкраще можна поспілкуватись з носіями мови. Наприклад, на зустрічах чи вечірках або соціальних організаціях, де ви зможете безкоштовно практикувати англійську. Якщо ж ви проживаєте в Україні, чи у будь-якій іншій країні де немає англомовних мешканців, то найкращий варіант - це знайомства по Інтернету. Для цього існує багато ресурсів та сайтів, де можна познайомитись і попрактикувати мову, знайти нових друзів, а можливо і кохання.
Отже, щоб підвести підсумки вищезазначеного, найголовнішим у швидкому вивченні англійської мови є щоденні заняття! 40 хв.- 1 год. в день протягом 2 місяців творять дива! Одиниці людей здатні тримати такий ритм, інші просто кидають або знаходять інші, більш важливі, заняття. Але ті, які знаходять в собі силу волі і бажання, - рухаються вперед до своєї мрії, оскільки вільне володіння англійською - це не талант, а систематичне ефективне вивчення.

Думаю, тепер ви розумієте чому лише 20% українців спілкуються англійською мовою. Причина - тривале вивчення методами, які не працюють. Зараз час змінити підхід до вивчення англійської та вивчати її швидко, цікаво та ефективно.

Саме такий підхід я взяла за основу створюючи свій авторський розмовний курс "Англійська за 2 місяці", і результати моїх студентів доводять, що це дійсно правильний шлях. Щаслива, що відкрила формулу швидкого оволодіння розмовною англійською, і хто вже вирішив, що прийшов час вільно спілкуватися англійською, - приєднуйтесь!

Буду рада допомогти у здійсненні Ваших мрій з англійською!
Олеся Бондарук
Спеціаліст з онлайн викладання англійської мови, мовний коуч. Детальніше про автора тут.